Mantun grilli perustettiin Turun Olavinpuistoon vuonna 1988. Tuolloin Suomessa elettiin nousukauden loppua ja jokirannassa ei ollut vielä ravintolalaivoja ja perinteisiä grilli-kioskeja löytyi kaupungista vielä useita. Mantu, eli Marja-Leena Viljanen oli työskennellyt eri grilleissä jo vuosia ja koska alalta oli jo hyvää kokemusta ja vahvaa ammattitaitoa, suosittelivat tutut kioskinpitäjät häntä perustamaan oman paikan.

Kuten jokainen uusi paikka, myös Mantun Grilli kärsi alkuvaiheessa asiakaskadosta. Ihmiset kävelivät ”hesepussin” kanssa grillin ohi pitkään ja myynnit olivat pieniä, kunnes taksikuskit alkoivat pikkuhiljaa käymään yöeväällä. Yhä useampi kuljettaja alkoi tuomaan luukulle myös asiakkaita, koska sana kuskien parissa oli kiirinyt herkullisesta ruuasta. Seuraavaksi paikan löysi ravintolahenkilökunta. Portsarit, baarimikot ja muu ravintolahenkilökunta alkoi olemaan vakionäky aamuyön viimeisinä tunteina, usein lämpimänä viikonlopun kesäaamuna luukku saattoi mennä kiinni vasta kuudelta. Myös muut yön kulkijat, kuten poliisit, palokunta ja ambulanssit alkoivat olemaan vakiovieraita. Eräälle ambulanssiporukalle tiedettiin jopa laittaa tietty määrä nakkeja höyryyn, jos he tulivat maakunnasta Turkuun tuomaan potilasta.
Mantun ollessa mukana myös musiikkimaailmassa, tuli paikka tutuksi myös monelle artistille. Koko kansalle tutut artistit ja tanssiorkesterit saattoi tavata luukulla keikan jälkeen ja Mantun kanssa erityisen hyvin ystävystynyt Jari Sillanpää oli jopa joskus luukun toisella puolella hämmästyttämässä asiakkaita. Jossain kohtaa seinällä olikin parhaimmillaan yli 70 artistin, tai orkesterin kortti, nimikirjoituksella varustettuna tietenkin.

Paikka on kerännyt valtavan määrän vakioasiakkaita vuosien mittaan ja hyvän ruuan kello on kuulunut kauas. Joillekin asiakkaille paikka on vakiovierailukohde Turussa käydessä ja toisille joka viikkoinen ruokailupaikka jo yli 30 vuoden kokemuksella. Kaikki ovat toki aina yhtä tervetulleita.